Παρουσιάζω στους συμμαθητές μου τον εαυτό μου

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Στον δεύτερο κύκλο εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολούμαστε με τη θεματική ενότητα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ –  EY ZHN με τίτλο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες“.

Το εργαστήριο δεξιοτήτων υλοποιείται σύμφωνα με το πρόγραμμα «εγώ & εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», ένα πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών & προσωπικών δεξιοτήτων για την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών σε μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, στο οποίο έχω επιμορφωθεί σχετικά, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής
της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας  “Κ α λ λ ί π ο λ ι ς” και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας. Το υλικό που υλοποιείται στα εργαστήρια δεξιοτήτων βασίζεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Σε συνέχεια, του 3ου εργαστηρίου με τίτλο “Γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ” στο οποίο ασχοληθήκαμε με την επίγνωση και την αυτογνωσία.

υλοποιήσαμε το 4ο εργαστήριο με τίτλο “Παρουσιάζω στους συμμαθητές μου τον εαυτό μου ”, όπου ασχοληθήκαμε με την αυτογνωσία και την παρουσίαση του εαυτού μας στην ολομέλεια της τάξης.

“Με μία χαρτοσακούλα…παρουσιάζομαι”

Αρχικά, πραγματοποιήσαμε την βιωματική δραστηριότητα “Με μία χαρτοσακούλα…παρουσιάζομαι”, που μπορείτε να την δείτε πατώντας παρακάτω:

Το δικό μας μπλουζάκι!

Στη συνέχεια, κάναμε τη δραστηριότητα “Το δικό μας μπλουζάκι” στην οποία κάθε μαθητής δείχνει στην μικρή ομάδα το μπλουζάκι του με τα προσωπικά στοιχεία που έχει σκεφτεί για τον εαυτό του. Οι μαθητές μέσω αυτής της δραστηριότητας αφιερώνουν χρόνο να γνωρίσουν καλύτερα τους συμμαθητές τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα μπλουζάκια των μαθητών!

Να σε ρωτήσω κάτι;

Τέλος, πραγματοποιήσαμε τη βιωματική δραστηριότητα “Να σε ρωτήσω κάτι;” η οποία άρεσε πάρα πολύ στους μαθητές! Σίγουρα στο μέλλον θα την επαναλάβουμε!

  • Κάθε μαθητής παίρνει από ένα λευκό χαρτί, στο οποίο γράφει το όνομά του επάνω αριστερά.
  • Στο χαρτί υπάρχει ο τίτλος: «Αυτό που πάντοτε ήθελα να σε ρωτήσω είναι…».
  • Ταυτόχρονα, κάθε μαθητής δίνει το χαρτί του σε αυτόν που κάθεται δίπλα του και δεξιά, ο οποίος συμπληρώνει από μια ερώτηση ανώνυμα.
  • Όταν ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του, τότε ταυτόχρονα πάλι όλοι δίνουν τα χαρτιά τους στο παιδί που βρίσκεται δίπλα τους από δεξιά.
  • Συνεχίζεται η διαδικασία, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος και όλοι οι μαθητές να έχουν γράψει σε όλους τα ερωτήματα τους.
  • Στο τέλος, το κάθε παιδί απαντάει στα ερωτήματα των συμμαθητών του.
  • Έχει τη δυνατότητα να μην απαντήσει σε κάποιες προσωπικές ερωτήσεις.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?