Το καναρινί ποδήλατο

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Στο σημερινό μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας της Στ δημοτικού στην ενότητα 15 με θέμα τον κινηματογράφο και το θέατρο διαβάσαμε στο σχολικό βιβλίο την περίληψη της ταινίας “Το καναρινί ποδήλατο”, όπως θα δείτε παρακάτω.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία “Το καναρινί ποδήλατο”, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και δεν τελειώνει με “επαίνους” αλλά τονίζει την εμπιστοσύνη στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων και στην αξία της θέλησης. Έχει λάβει δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1999: Καλύτερης Ταινίας και Α΄ Ανδρικού ρόλου.

straka strouka

Με ιδιαίτερη έγνοια και φροντίδα, με συστηματική εξατομικευμένη παρέμβαση, καινοτόμες διδακτικές δράσεις και παιδαγωγικές ενίσχυσης, ο δάσκαλος προσπαθεί να φέρει τον μαθητή σε επαφή με την γνώση.  Ο δάσκαλος ενισχύεται ο ίδιος στην προσπάθειά του για την υποστήριξη του μαθητή, όταν διαπιστώνει, πάλι τυχαία και εκτός σχολείου, ότι ο μαθητής έχει μόνος του συναρμολογήσει ένα θαυμάσιο καναρινί ποδήλατο. 
Άραγε, το σχολείο καταγράφει και αξιοποιεί αυτά που μπορούν και κάνουν οι μαθητές, πέρα από τις επίσημες εκδοχές γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του αναλυτικού προγράμματος;

Ακολουθεί το άρθρο του καθηγητή Γιώργου Μαυρογιώργου, με τη συνεργασία της Σταυρούλας Χαριτάκη σχετικά με την ταινία. Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε.

Σχετικό άρθρο:

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?