Η οικουμενική διάσταση της εθνικής επετείου του 1940

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί για τον Ελληνισμό μία από τις πλέον σημαντικότερες και πιο ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Σύμβολο αυταπάρνησης και θυσίας των εθνών που επιλέγουν να ζουν ελεύθερα.

Η σημερινή επέτειος διασαλπίζει τις ηθικές ορίζουσες της ομοψυχίας, της ενότητας, της θέλησης, του αγώνα, της ενότητας πνεύματος, της Αθανασίας, της αγέρωχης και αδούλωτης ψυχής, με δύναμη ζωής και περίσσευμα καρδιάς.

Το ηχηρό μήνυμα της αντίστασης στον ολοκληρωτισμό, επιβεβαιώνει την αντίσταση στην ολοκληρωτική απειλή της ψυχικής διάβρωσης, της διαστρέβλωσης της αλήθειας, της καταστρατήγησης του κράτους δικαίου, της παραβίασης των αρχών και αξιών και της εσωτερικής εκβαρβάρωσης.

Τα γεγονότα του 1940 προσλαμβάνουν οικουμενικές διαστάσεις καθώς προδιαγράφουν ένα ανάλογο ΟΧΙ προς εκείνη την κατεύθυνση που ρητορεύει υποκριτικά υπέρ της ελευθερίας, απεργαζόμενη ουσιαστικά την ισοπέδωσή της.

Μεγάλος είναι ένας λαός, όταν διακυβεύει πρακτικά συμφέροντα για να υπηρετήσει ακατάλυτες αξίες. Μεγάλος είναι ένας λαός, όταν πιστεύει σε μεγάλες ιδέες και έχει υψηλά οράματα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά σε όλους σας!

Αγαπάμε την ένδοξη πατρίδα μας!!!

Στιγμιότυπα από την τάξη μας!

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. 

https://love-teaching.com/2017/10/28/28%ce%b7-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-1940/

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?