Το λουλουδένιο δέντρο μας!

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Την προηγούμενη εβδομάδα στην τάξη μας δημιουργήσαμε ανοιξιάτικες κατασκευές για να υποδεχθούμε τον Μάιο και να γιορτάσουμε τη μέρα της Πρωτομαγιάς! Δείτε στη συνέχεια τις ανοιξιάτικες μάνταλες και τις κούκλες των λουλουδιών!

Διαβάσαμε το βιβλίο Δέντρα από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Τι είναι άραγε το δέντρο; Και είναι, πράγματι, δέντρο ό,τι μοιάζει με δέντρο;
Ξέρεις ποιοι κατοικούν πάνω του, ποιοι τρέφονται από αυτό και ποιοι μεταφέρουν τους σπόρους του; Έχεις δει ένα δέντρο ψηλότερο από δεκαόροφη πολυκατοικία ή κάποιο που ο κορμός του είναι τόσο παχύς που δεν μπορούν ούτε 20 άνθρωποι μαζί να τον αγκαλιάσουν;
Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το ξύλο και ποια είναι τα εργαλεία του ξυλοκόπου; Υπάρχουν μυθικά δέντρα και τι κοινό έχει ο Ρομπέν των Δασών, ο Αδάμ και η Εύα και ο Βούδας; Είσαι έτοιμος να μπεις στο δάσος;

από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Το λουλουδένιο δέντρο μας!

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε ένα κάδρο με ένα όμορφο δέντρο το οποίο αποτελείται από λουλούδια που μαζέψαμε στην αυλή του σχολείου μας! Φτιάξαμε το “λουλουδένιο δέντρο”!

Αρχικά, με μολύβι σχεδίασα το καδράκι και το περίγραμμα του κορμού του δέντρου. Στη συνέχεια, πολύ προσεχτικά με κοπίδι έκοψα, όπως φαίνεται στην εικόνα, τον κορμό και αφαιρέσαμε ότι ήταν περιττό.

Κόλλησα στην πίσω όψη από το καδράκι διαφανή ταινία έτσι ώστε να κολλήσουμε πάνω τα λουλούδια.

Τέλος, οι μαθητές με το υπέροχο γούστο τους έφτιαξαν ένα πανέμορφο λουλουδένιο δέντρο!

Το έργο τέχνης μας είναι έτοιμο!

Η κατασκευή εντάσσεται και στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS σε συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας,  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Ελπίζουμε να σας αρέσει η κατασκευή μας!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?