Ετερορθογραφία με κάρτες!

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Δηλαδή;;

Σκέφτηκα έναν γρήγορο τρόπο αξιολόγησης της ορθογραφικής ικανότητας των μαθητών της Α τάξης στο τέλος κάθε ενότητας της γλώσσας, κατά την ώρα της συνδιδασκαλίας της Α και της Β τάξης. Οι μαθητές της Α τάξης έπαιζαν εμπεδώνοντας τις λεξιλογικές τους γνώσεις και παράλληλα δίδασκα στους μαθητές της Β τάξης την ύλη της ημέρας.

Πολύ εύκολος, γρήγορος, αποτελεσματικός και διασκεδαστικός! Αρχικά, τον ονόμασα ετερορθογραφία γιατί το ένα παιδί υπαγορεύει στον διπλανό συμμαθητή του τη λέξη για ορθογραφία και το αντίθετο συνεχίζεται εναλλάξ! Οι λέξεις είναι γραμμένες σε πλαστικοποιημένες κάρτες και μοιράζονται στους μαθητές. Οι μαθητές γράφουν τη λέξη στο τετράδιο τους κι έπειτα ο μαθητής που υπαγόρευσε τη λέξη διορθώνει την ορθογραφία της από το γραπτό κείμενο του συμμαθητή του!

Οι μαθητές το διασκέδασαν και χάρηκαν με αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι ορθογραφίας καθώς είχαν ρόλους που τους άρεσαν! Ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή τους, η μεταξύ τους συνεργασία και καλλιεργήθηκε το αίσθημα της αλληλοβοήθειας και της αλληλοεκτίμησης!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?