Παιχνίδι ανάγνωσης “Οι μπερδεμένες ιστορίες”

από Love Teaching by Archodoula
1 λεπτά ανάγνωσης

Κατά τη διδασκαλία του πρώτου τεύχους της γλώσσας της Α δημοτικού για μεγαλύτερη εξάσκηση και απόκτηση αναγνωστικής ευχέρειας στους μαθητές εφάρμοσα ένα παιχνίδι ανάγνωσης, τις “μπερδεμένες ιστορίες!”

Τα κείμενα ανάγνωσης του βιβλίου της γλώσσας είχαν χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος-καρτέλα ήταν η εικόνα και το δεύτερο μέρος-καρτέλα ήταν το γραπτό κείμενο για ανάγνωση. Σύμφωνα με το παιχνίδι, μπερδεύονταν οι εικόνες και τα γραπτά κείμενα και οι μαθητές έπρεπε να ενώσουν τα δύο μέρη με τον σωστό τρόπο! Η κάθε εικόνα έπρεπε να ταιριάξει με το σωστό κείμενο!

Για να επιτευχθεί αυτό προυποθέτει την ορθή ανάγνωση του κειμένου και τη σωστή σύνδεση του με την κατάλληλη εικόνα. Οι μαθητές δε δυσκολεύτηκαν καθόλου και το διασκέδασαν πραγματικά εμπεδώνοντας τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει και γεμίζοντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?