«Οι Μουσικοί της Βρέμης» από τους αδελφούς Γκριμ

by Love Teaching by Archodoula
2 minutes read

Ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά!

«Οι Μουσικοί της Βρέμης» από τους αδελφούς Γκριμ

«Οι Μουσικοί της Βρέμης» είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό παραμύθι που – ανάμεσα σε πολλά άλλα – συλλέχθηκε και καταγράφηκε από τους αδελφούς Γκριμ και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα παραμύθια των Γκριμ το 1819.

Το παραμύθι «Οι Μουσικοί της Βρέμης» χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και μιλάει για την ιστορία τεσσάρων ηλικιωμένων οικόσιτων ζώων, τα οποία μετά από μια ολόκληρη ζωή σκληρής δουλειάς βρίσκονται παραμελημένα και υφίστανται κακομεταχείριση από τους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Τελικά, αποφασίζουν να αποδράσουν και να γίνουν μουσικοί στην πόλη της Βρέμης, όμως δεν φθάνουν ποτέ στη Βρέμη καθώς καταφέρνουν να εξαπατήσουν και να τρομοκρατήσουν μια ομάδα ληστών, να πάρουν τα κλοπιμαία τους και να εγκατασταθούν στο σπίτι τους.

Στο πανέμορφο και διδακτικό αυτό παραμύθι, οι ήρωες είναι ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, μία γάτα και ένας κόκορας ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ανά τους αιώνες έχει γίνει γνωστό και με αρκετές παραλλαγές.

Δείτε το παραμύθι «Οι Μουσικοί της Βρέμης» μεταγλωττισμένο στα ελληνικά:

Extrakids TV

πηγή: www.ogdoo.gr

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?