Πού βρίσκεται η καμηλοπάρδαλη;

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Μπροστά ή πίσω από τον ελέφαντα;

Στο πρώτο μάθημα των μαθηματικών της Α τάξης ασχοληθήκαμε με τον προσανατολισμό στον χώρο. Μέσω του κεφαλαίου αυτού επιδιώκεται η άσκηση των μαθητών ώστε να είναι σε θέση να:

  • προσανατολίζονται με σημείο αναφοράς τον εαυτό τους
  • προσανατολίζονται με σημείο αναφοράς που βρίσκεται έξω από τον εαυτό τους
  • χρησιμοποιούν γλωσσικές εκφράσεις που περιέχουν τους εξής όρους: «μέσα», «έξω», «δίπλα», «ανάμεσα», «πάνω», «κάτω», «μπροστά», «πίσω», «δεξιά», «αριστερά»

Αφού έγιναν οι απαραίτητες δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων, οι μαθητές για την εμπέδωση της γνώσης έπαιξαν το παρακάτω επιτράπεζιο παιχνίδι, όπου κλήθηκαν να αναπαράγουν αυτό που βλέπουν στην εικόνα και να τοποθετήσουν τις φιγούρες στις σωστές θέσεις πάνω στο ταμπλό.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως διδακτικό υλικό για την ανάπτυξη του προσανατολισμού μέσα στο χώρο.

Μπορείτε να δείτε και την παρακάτω ανάρτηση που περιέχει κι άλλα παιχνίδια που βοηθούν στην εξάσκηση για τον προσανατολισμό!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?