Ζάχαρη…γλυκός εθισμός….

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Τα παιδιά δυστυχώς καταναλώνουν περίπου τη μισή ημερήσια ποσότητα ζάχαρης πριν φύγουν για το σχολείο και το αποτέλεσμα: ολοένα και περισσότερα παιδιά με διαβήτη & λίπος στο συκώτι.

 

Καθώς η ζωή γίνεται όλο και πιο πιεστική, οι περισσότεροι γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους κάτι γρήγορο & φθηνό. Δημητριακά με κρύο γάλα, μια μπάρα δημητριακών, ένα μπισκότο, κρουασάν ή έναν έτοιμο χυμό στο χέρι. Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο στέλνουν το παιδί στο σχολείο με μια υπερδόση ζάχαρης!

Παιδιά ηλικίας 2-18 ετών πρέπει καθημερινά να λαμβάνουν λιγότερο από 25 γραμ. ζάχαρης ή 6 κουταλάκια γλυκαντικών ουσιών για μία υγιή καρδιά…
 

Ένα πολύ ωραίο βίντεο της εκστρατείας “Sugar is Killing Us”(=η ζάχαρη μας σκοτώνει), με σκοπό την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων.

https://youtu.be/Yda8RtOcVFU
Δυστυχώς το βίντεο δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Βίντεο για τους γονείς:

Πώς τα σάκχαρα επηρεάζουν τον εγκέφαλο από Νικόλ Αβίνα

Ενεργοποιήστε στο παραπάνω βίντεο 
τους ελληνικούς υπότιτλους 
(κινούμενη εικονογράφηση από την STK Films)
Όταν τρώτε κάτι πλήρες σε σάκχαρα, οι γευστικοί σας κάλυκες, το έντερό σας και το μυαλό σας ενημερώνονται. Αυτή η ενεργοποίηση του συστήματος επιβράβευσης σας δεν είναι διαφορετική από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται εθιστικές ουσίες, όπως το αλκοόλ ή τη νικοτίνη - μια υπερφόρτωση σακχάρων αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και σας αφήνει να λαχταράτε όλο και περισσότερο. Η Νικόλ Αβίνα εξηγεί γιατί τα γλυκά και οι λιχουδιές πρέπει να απολαμβάνονται με μέτρο. 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?