Όταν κάνουνε πόλεμο του Γιώργου  Μαρίνου

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, στο μάθημα της γλώσσας της Β δημοτικού ασχοληθήκαμε με το ποίημα “Όταν κάνουνε πόλεμο” που βρίσκεται στο βιβλίο του Ανθολόγιου.

Eπεξεργαστήκαμε το ποίημα και με την τεχνική της ιδιοθύελλας προσεγγίσαμε την έννοια της ειρήνης και του πολέμου.

Στη συνέχεια, φτιάξαμε μία αφίσα με το λεξιλόγιο της ειρήνης και τις έννοιες που επικρατούν όταν υπάρχει ειρήνη στον κόσμο.

Μάθαμε και ζωγραφίσαμε τα σύμβολα της ειρήνης και την ιστορία τους.

πηγή: Μαθαίνουμε μαζί! Labrianna’s class

Δημιουργήσαμε αφίσες και στείλαμε μηνύματα ειρήνης!

Σκεφτήκαμε και κάναμε υποθέσεις για το τι θα ήταν η ειρήνη αν ήταν λουλούδι ή γλυκό ή χρώμα ή σχήμα ή παιχνίδι!

πηγή: taniamanesi-kourou.blogspot.com

Φτιάξαμε καπελάκια ειρήνης! Η ιδέα είναι από το blog “Μαθαίνουμε μαζί!Labrianna’s class.

Έπειτα κάναμε πρόβα τα ποίηματά μας για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά την πρόβα κάναμε μία μικρή παρέλαση στο προαύλιο του σχολείου μας λέγοντας τον εθνικό ύμνο με τη δασκάλα της μουσικής κα. Κατερίνα υπό τη συνοδεία του ακορντεόν.

Στο τέλος, είδαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους “Ο  πόλεμος  δεν  είναι  παιχνίδι” σε σκηνοθεσία Adrian Guerra όπου συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε σχετικά με όσα παρακολουθήσαμε.

Υπόθεση: Δύο παιδιά με τον πατέρα τους ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο. Διασχίζοντας διάφορα μέρη της υπαίθρου φτάνουν σε ένα σπίτι. Τα παιδιά ξεκινούν αμέσως να παίζουν και τρέχουν προς ένα πυκνό δάσος όπου ένα παιχνίδι πολέμου ξεκινά. Ξαφνικά, αρχίζουν να συμβαίνουν μια σειρά από παράξενα φανταστικά γεγονότα βάζοντας τα παιδιά στη συνθήκη ενός πραγματικού πολέμου. Τότε αντιλαμβάνονται ότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, τα δύο παιδιά και ο πατέρας τους, φτάνουν σε ένα σπίτι που θα είναι το νέο σπίτι τους. Τα παιδιά ανυπομονούν να παίξουν. Αφήνουν τον πατέρα τους και τρέχουν προς ένα δάσος για να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι κάνοντας πως παίζουν πόλεμο.  

Μπορείτε να δείτε και τις παρακάτω σχετικές αναρτήσεις!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?