Η διαφήμιση της Μαρίας Γουμενοπούλου

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Το 40% των διαφημίσεων απευθύνονται στα παιδιά. Γιατί άραγε;

Σήμερα, στο μάθημα της Γλώσσας της Β δημοτικού ασχοληθήκαμε με τη διαφήμιση. Αρχικά, διαβάσαμε το πολύ έξυπνο ποίημα της Μαρίας Γουμενοπούλου και στη συνέχεια το ακούσαμε μελοποιημένο.

Το τραγούδι της διαφήμισης

FUN FOR EVERYONE Μουσική και Ερμηνεία του Πάνου Γαληνού

Ήρθαμε σε επαφή μέσω της παρουσίασης του κου. Φερεντίνου με παλιές ελληνικές και ξένες διαφημίσεις.

Επίσης, μιλήσαμε και για ένα άλλο είδος διαφήμισης , την κοινωνική διαφήμιση. Είδαμε το παρακάτω βίντεο και συζητήσαμε για αυτές τις διαφημίσεις που δεν προσπαθούν να μας πείσουν να αγοράσουμε κάτι, αλλά να μας ενημερώσουν και να μας ευαισθητοποιήσουν. Το κοινωνικό μήνυμα που παρουσιάζεται στο επόμενο βίντεο αφορά την πρόληψη και την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Τέλος, τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους διαφημίσεις που συγκέντρωσαν από περιοδικά ή εκτύπωσαν από το διαδίκτυο και μας τις παρουσίασαν.Μετά την παρουσίαση των διαφημίσεων δημιουργήσαμε μία αφίσα-πίνακα στην οποία τα παιδιά τοποθέτησαν το προϊόν, το σλόγκαν και το σήμα (logo) της κάθε διαφήμισης στην ανάλογη στήλη.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?