Συμμετοχή στο έργο «Μαζί για το ΔάSOS» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Στο 7ο εργαστήριο δεξιοτήτων του δεύτερου κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ:Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» με τίτλο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Γινόμαστε εθελοντές» και στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων με τίτλο «Γινόμαστε εθελοντές» οι μαθητές ενημερώθηκαν για την επιλογή του σχολείου μας στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» .

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας, θα συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr), από το οποίο και προτάθηκε να προσκληθεί να συμμετέχει το σχολείο μας.

Στόχος του έργου είναι  :

  • Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ομάδων-στόχων για τα δασικά οικοσυστήματα, τις πιέσεις και τις απειλές που δέχονται (κλιματική αλλαγή, πυρκαγιές κ.ά.) με έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
  • Η δραστηριοποίηση των τοπικών κοινωνιών με ενεργό συμμετοχή και διάδραση των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών.
  • Η χρήση καινοτόμων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Ο δεύτερος στόχος που αφορά τη δραστηριοποίηση των τοπικών κοινωνιών με ενεργό συμμετοχή και διάδραση των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών σχετίζεται με τον εθελοντισμό ώστε να συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, να συμβάλει στην κινητοποίηση και οργάνωση των πολιτών προς αυτό τον στόχο και να αναγνωρίσει τις συλλογικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που αφορούν όλους όσοι εμπλέκονται εθελοντικά στη δασοπροστασία/δασοπυρόσβεση.

Καλή αρχή και καλές πρακτικές!!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?