20 χρόνια Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

by Love Teaching by Archodoula
5 minutes read

Χθες, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 για 20η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι – κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στο επίκεντρο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου θα βρεθεί η νέα στρατηγική BIK+ που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα παιδιά προστατεύονται, γίνονται σεβαστά και ενδυναμώνονται στο διαδίκτυο. 

Σήμερα, στα πλαίσια του εορτασμού της αφιερώσαμε στην τάξη μας χρόνο για να διαβάσουμε το παραμύθι – ηλεκτρονικό βιβλίο “Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο“. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να το κατεβάσετε και να το διαβάσετε!

Η Αθηνά, ο Ερμής και η Άρτεμη μαθαίνουν στη γιαγιά της Αθηνάς πώς να πλοηγείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Της μιλούν για την υπερβολική ενασχόληση, τους κινδύνους που υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα, στα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και πως να αποφεύγει τις διαδικτυακές απάτες…
Της δίνουν και μια κορυφαία συμβουλή: Αν κάτι μας αναστατώσει στο διαδίκτυο το λέμε αμέσως σε έναν ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ.

Δραστηριότητες

Αλήθεια ή ψέμα στο διαδίκτυο

Εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο διαδίκτυο; Ελάτε να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε με τη βοήθεια της Αθηνάς!

SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ.

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?