Επίσκεψη της Dole Hellas

by Love Teaching by Archodoula
5 minutes read

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 η εταιρεία Dole Hellas σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας διοργάνωσε ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και κατ’ επέκταση στην αλλαγή διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διανομή μπανανών στους μαθητές!

Παρουσίαση της διατροφολόγου

Η Ιστορία της Μπανάνας

Στο επόμενο βίντεο ας δούμε τη ζωή μιας μπανάνας μέσα σε 3 λεπτά. Γιατί μια μπανάνα, πριν φτάσει στο κατάστημα έχει περάσει σχεδόν ένα χρόνο στις τροπικές περιοχές, έχει αποκτήσει το κυρτό της σχήμα, έχει γίνει κίτρινη και γλυκιά, και έχει ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα.

DOLE Europe GmbH

Η μπανάνα καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, την Κίνα, τις χώρες της Καραϊβικής, της Νότιας Αμερικής και σε χώρες της Αφρικής, ενώ καλλιέργεια μπανάνας έχουμε και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη. O εκπρόσωπος της Dole μοίρασε στους μαθητές το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η καλλιέργεια και η συγκομιδή της μπανάνας

DoleTube

Ο ανανάς πάλι, είναι ποώδες τροπικό φυτό, κοινώς φυτρώνει σε χαμηλά φυτά που μοιάζουν με θάμνο και καλλιεργείται κυρίως στη Βραζιλία, στις Φιλιππίνες, στην Ταϊλάνδη, στην Κόστα Ρίκα, στην Ινδονησία, στην Ινδία, στην Κίνα, στη Νιγηρία, στο Μεξικό, στο Βιετνάμ και στην Ταϊβάν.

Η καλλιέργεια και η συγκομιδή του ανανά

DoleTube

You may also like

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?