Το ποδόσφαιρο της προπαίδειας!

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Στο σημερινό άρθρο σας αναρτώ το εκπαιδευτικό παιχνίδι “Το ποδόσφαιρο της προπαίδειας” που έπαιξαν οι μαθητές αφού ολοκλήρωσαν την εκμάθηση της προπαίδειας! Οι μαθητές της Β τάξης αγαπούν το ποδόσφαιρο, οπότε μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας και της τεχνικής της αλληλεπίδρασης μέσω του παιχνιδιού διασκέδασαν βάζοντας γκολ στα σωστά γινόμενα και έγινε και μια τελική αξιολόγηση ως προς τον διδαχθέντα στόχο, την σωστή εκμάθηση της προπαίδειας.

Το παιχνίδι αποτελείται από το ταμπλό που απεικονίζει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, από τέσσερις ποδοσφαιριστές, από κυκλικές καρτέλες γινομένων και από ένα ζάρι. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες. Ο κάθε παίκτης μετακινείται σύμφωνα με τον αριθμό που θα φέρει το ζάρι. Στη συνέχεια, πρέπει να απαντήσει σωστά στην αναγραφόμενη πράξη του πολλαπλασιασμού για να καθίσει στη θέση, αλλιώς επιστρέφει στη θέση που βρισκόταν πριν. Έπειτα, ο παίκτης βρίσκει το σωστό γινόμενο από τις κυκλικές καρτέλες (που είναι οι μπάλες) και βάζει γκολ! Όταν φθάσουν στο τέρμα οι παίκτες μετρούν τα γκολ που έβαλαν και νικήτρια είναι η ομάδα που έβαλε τα περισσότερα γκολ!

Τα παιδιά το διασκέδασαν πραγματικά και έβαλαν πολλά γκολ!

Βραβείο προπαίδειας!

Στο τέλος του παιχνιδιού τους απονεμήθηκε βραβείο για την εκμάθηση της προπαίδειας!

Συγχαρητήρια σε όλους! Τα καταφέρατε! Συνεχίστε να προσπαθείτε για το καλύτερο!

You may also like

2 σχόλια

Μελίνα Γκαγκακη 24 Ιανουαρίου 2024 - 11:13

Καλησπέρα
Που μπορώ να βρω το ποδόσφαιρο προπαίδεια;;

Απάντηση
Love Teaching by Archodoula 2 Φεβρουαρίου 2024 - 11:15

Καλησπέρα σας,
το παιχνίδι συνόδευε ένα βιβλίο προπαίδειας, του οποίου δυστυχώς δεν θυμάμαι τον τίτλο, καθώς κυκλοφορούσε πριν αρκετά χρόνια. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον,

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?