Υλοποίηση επιμορφωτικής συνάντησης για γονείς στο σχολείο

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας θα υλοποιηθεί δια ζώσης επιμορφωτική συνάντηση για γονείς με θέμα: “Το Διαδίκτυο & οι οθόνες στην καθημερινότητα της οικογένειας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας”.


Ειδικότερα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως:

  • Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την έκθεση στις οθόνες και το Διαδίκτυο;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο;
  • Ποια όρια χρειάζεται να θέσουν οι γονείς;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς θα τους προλάβουμε;

Η εισήγηση του θέματος αλλά και η συζήτηση με τους γονείς θα γίνει από την κα. Σταύρου Θωμαΐς – Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις. Η επιμορφωτική συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου αγωγής υγείας και του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης με τίτλο «Συνδέσου & Μείνε Υγιής», που υλοποιεί η ΣΤ τάξη του σχολείου μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Συνδέσου & Μείνε Υγιής»

Αποτελεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για το Διαδίκτυο. Εστιάζει στις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, χωρίς εκπαίδευση και κανόνες. Αναδεικνύει κυρίως τις επιπτώσεις του διαδικτύου στην υγεία από τον εθισμό, τον εκφοβισμό, την αποξένωση, τον μη σεβασμό της προσωπικότητας, της ιδιωτικότητας, του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων των ατόμων, υπογραμμίζοντας όμως και την θετική του επίδραση.

Βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» σε θέματα που αφορούν το Διαδίκτυο λειτουργεί σε πλαίσιο ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Αγωγής Υγείας.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?