Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι: “Υγιεινές ή βλαβερές τροφές για τα δόντια μας;”

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Στον πρώτο κύκλο εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολούμαστε με τον θεματικό άξονα ” Ζω καλύτερα – Ευ Ζην” με υποθεματική “Υγεία: Αυτομέριμνα”  με τίτλο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Τα δόντια μου προσέχω, μικρόβια να μην έχω”. Στο 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων του παραπάνω θεματικού άξονα με τίτλο ” Σωστή διατροφή για τα δοντάκια μας! ”, οι μαθητές καλούνται να αναγνωρίσουν ποιες τροφές είναι ευεργετικές και ποιες βλαβερές για την υγεία των δοντιών τους. Οι δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα που καλλιεργούνται είναι η συνεργασία, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα.

Για την επίτευξη των στόχων του εργαστηρίου δεξιοτήτων δημιούργησα ένα εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι κατηγοριοποίησης με τίτλο “Υγιεινές ή βλαβερές τροφές για τα δόντια μας; Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην κατασκευή του.

Τα παιδιά διαλέγουν το καθένα με τη σειρά τους μία κάρτα με εικόνες διαφόρων τροφών (π.χ., φρούτα, καραμέλες, τούρτα, λαχανικά). Στη συνέχεια, τοποθετούν την κάρτα που διάλεξαν με το γλωσσοπίεστρο στη σχισμή ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η τροφή: Υγιεινές και Βλαβερές για τα Δόντια.

Το διασκέδασαν και ανταποκρίθηκαν όλοι τους με επιτυχία!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More