Σύσταση ομάδων δράσης Παιδικής Helmepa

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Χθες στην τάξη μας παρουσιάστηκαν και συστάθηκαν οι δύο εθελοντικές ομάδες της Παιδικής Helmepa που θα υλοποιήσουν δράσεις για την προστασία των θαλασσών, των ακτών και γενικά του περιβάλλοντος της πατρίδας μας, κατά τη φετινή σχολική χρονιά. 

Εθελόντρια εκπαιδευτικός- Συντονίστρια των δράσεων:  κα. Αρχοντούλα Γ.

Εθελοντής μαθητής- Αρχηγός 1ης ομάδας:  Μάριος Ρ.

Εθελόντρια μαθήτρια -Αρχηγός 2ης ομάδας:  Μαρία Τσ.

Ακολουθούν φωτογραφίες με τις ομάδες και τα μέλη τους (μερικοί μαθητές απουσίαζαν λόγω ασθένειας). 

1η ομάδα

 Ο αρχηγός διαβάζει το συμβόλαιο της παιδικής Helmepa στα μέλη του

 2η ομάδα

Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA

Το πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA προσφέρει στους μαθητές που συμμετέχουν εθελοντικά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια “πρακτική” περιβαλλοντική ενημέρωση.

Οι γνώσεις που αποκτά συμμετέχοντας στην Παιδική HELMEPA κάνουν ένα σημερινό παιδί να γίνει ένας υπεύθυνος και περιβαλλοντικά συνειδητός αυριανός πολίτης που θα τον διακρίνει :
• σεβασμός στο περιβάλλον,
• συναίσθηση της αξίας του να είναι εθελοντής,
• άφοβη ανάληψη πρωτοβουλίας,
• κατανόηση της σημασίας που έχει η κοινωνική συνεργασία,
• προθυμία άμιλλας με ευγενικές αρχές.

Τέλος, μέσω συνεργασιών με φορείς όπως το Lloyd’s Register Foundation (the Foundation), ενσωματώνονται στην Παιδική HELMEPA νέα στοιχεία φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με κλάδους της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μεταφορών.

Έτσι, το πέρασμα των παιδιών μέσα από το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA ίσως τα βοηθήσει και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Ευχαριστούμε τη Helmepa για τις ταυτότητες μελών, τις κονκάρδες, τις αφίσες, τα ημερολόγια και την παιδική εφημερίδα “Τα γλαρόπουλα” που δώρισε στους μαθητές. 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?