Η θέση της Ελλάδας

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη, μία από τις 6 ηπείρους της γης.

Πολιτικός χάρτης της Ευρώπης

Πολιτικός χάρτης της Ευρώπης, με δυνατότητα μεγέθυνσης. Στον χάρτη σημειώνονται τα κράτη της Ευρώπης με τις πρωτεύουσές τους, κάποιες μεγάλες πόλεις, τα εθνικά οδικά δίκτυα, ακρωτήρια, ποτάμια και λίμνες.

Καταλαμβάνει το ΝΑ άκρο της Ευρώπης, εκεί που βρίσκεται η Βαλκανική χερσόνησος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το ακρωτήριο της Βαλκανικής χερσονήσου.

Οι χώρες των Βαλκανίων

Χάρτης με πληροφορίες για τα βαλκανικά κράτη. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τις χώρες των Βαλκανίων. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει πολιτικό και γεωμορφολογικό χάρτη των Βαλκανίων (με δυνατότητα σήμανσης των θρησκειών κάθε χώρας και των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), καθώς και πληροφοριακό υλικό τόσο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων όσο και για τις επιμέρους χώρες. Μέσω εξερεύνησης, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν στοιχεία που αφορούν στην έκταση, τον πληθυσμό, την πυκνότητα, τη γλώσσα και τη θρησκεία κάθε χώρας, να δουν την αντίστοιχη εθνική σημαία και να γνωρίσουν τα σύνορα και τη γεωμορφολογία κάθε κράτους. Για μεγαλύτερη εμβάθυνση σχετικά με τα βαλκανικά κράτη, δίνονται υπερσύνδεσμοι με τη Wikipedia.

Μαθαίνω πληροφορίες για τις Βαλκανικές χώρες

Πλέον η Π.Γ.Δ.Μ. ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία.

QUIZ – Οι σημαίες των Βαλκανικών χωρών

Ανατολικά, δυτικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική.

Βρίσκεται στο σημείο όπου συναντιούνται τρεις ήπειροι: η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική γι αυτό και θεωρείται σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών αφού στην ιστορική της πορεία συναντήθηκαν πολιτισμοί από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική με τον ελληνικό πολιτισμό.

Πολιτικός χάρτης της Μεσογείου

Χάρτης με τις μεσογειακές χώρες, τις πρωτεύουσες και τα λιμάνια τους. Προτείνονται δραστηριότητες, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές τις μεσογειακές χώρες ανά ήπειρο και να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με τη θέση των σημαντικότερων λιμανιών της Μεσογείου. Πιο αναλυτικά, στον πολιτικό χάρτη της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου σημειώνονται με διαφορετικά χρώματα οι επιμέρους χώρες και δηλώνεται η θέση τόσο των πρωτευουσών όσο και των σημαντικότερων λιμανιών τους. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον χάρτη, εμφανίζοντας το όνομα κάθε χώρας, πόλης και λιμανιού, και να αξιοποιήσουν τη λίστα που τους δίνεται, προκειμένου να μεταφερθούν στην αντίστοιχη περιοχή του χάρτη.

Και ήρθε η ώρα των quiz!!!Καλή σας διασκέδαση!

You may also like

1 σχόλιο

Η Ελλάδα, η πατρίδα μου – Loveteaching 9 Δεκεμβρίου 2021 - 23:33

[…] Η μορφή και το σχήμα της Ελλάδας Η θέση της Ελλάδας […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?