Συμμετοχή στον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας»

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Οι μαθητές της Ε2 τάξης συμμετείχαν στον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το Δέντρο της Σοφίας», με θέμα «Ένα ζώο διηγείται…» όπου τα παιδιά καλούνται να γίνουν μικροί λογοτέχνες γράφοντας ένα δικό τους κείμενο με πρωταγωνιστή ή αφηγητή ένα ζώο.

Ο διαγωνισμός αυτός αφιερώνεται στη μνήμη της Μεσσήνιας συγγραφέως Σοφίας Φίλντιση που γεννήθηκε στη Βανάδα Τριφυλλίας. Τα πρώτα της γράμματα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο της Κυπαρισσίας. Ύστερα από πολυετή παραμονή στην Αθήνα, επέστρεψε στον τόπο της και έζησε στην Καλαμάτα από το 1981 έως το τέλος της ζωής της.
Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δράση ως Δημοτικός Σύμβουλος, παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής και αρθρογράφος τοπικών εφημερίδων. Είχε γράψει πολλά βιβλία, διηγήματα, ποίηση και στίχους που μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας. Έργα της έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο όπως «Ο Αη Βασίλης ο θαλασσινός» και «Το σκιάχτρο». Το 2004 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας για το βιβλίο «Ποιήματα για παιδιά».

Φέτος, ο διαγωνισμός αφιερώνεται στη μεσσήνια συγγραφέα Γεωργία Γαλανοπούλου με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο «Όταν οι γάτες ακούν τη βροχή». Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι ένας γάτος. Ο γάτος ο Ρωμαίος, λοιπόν, αφηγείται στους νεότερους την παλιά ιστορία των γατών και την συμφορά που τις βρήκε από έναν παντοδύναμο άρχοντα που τις μισούσε και κατέστρωσε ένα σχέδιο εξαφάνισής τους.

Ο Έκτορας και η Δέσποινα Σ. ξέχωρισαν ένα ζώο που αγαπούν και του χάρισαν φωνή μέσα από μια ιστορία φανταστική! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εξαιρετικές ιστορίες τους!

Η συμμετοχή του Έκτορα!

Η συμμετοχή της Δέσποινας

Μπράβο στους μαθητές που συμμετείχαν εθελοντικά και τους εύχομαι καλή επιτυχία!

You may also like

1 σχόλιο

Έπαινοι συμμετοχής για τον 11ο πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας – Love Teaching 2 Ιουνίου 2022 - 08:24

[…] Συμμετοχή στον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογο… […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?