Συμφωνία μ’ ένα δέντρο του Γιώργη Κρόκου

από Love Teaching by Archodoula
6 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, στο μάθημα της γλώσσας της Α δημοτικού αφού τελειώσαμε την ενότητα “Άνοιξη” επεξεργαστήκαμε από το Ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων το εξαιρετικό ποίημα του Γιώργη Κρόκου, με τίτλο “Συμφωνία με ένα δέντρο” . Το ποίημα ανθολογείται στο βιβλίο Κρόκος, Γ. (1998). Ποιήματα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Επιμ. Παπανικολάου, Ρ. Θεσσαλονίκη: Μικρός Πρίγκιπας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας, συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS εντάσσουμε και την διδασκαλία του εν λόγω ποιήματος και την κατασκευή του δικού μας δέντρου, με το οποίο θα κάνουμε συμφωνία!

Απαγγελία ποιήματος

Ας το ακούσουμε να απαγγέλλεται σ’ ένα ωραίο βίντεο με όμορφη εικονογράφηση από την Πλουσίου Μαρία.

7steps To Poetry Το ποίημα εικονογραφήθηκε από την Πλουσίου Μαρία

Μελοποιημένο ποίημα του Γιώργη Κρόκου

Το ποίημα έγινε τραγούδι! Πάμε να το ακούσουμε και μετά να το τραγουδήσουμε!

Ioanna & Vasilis Από τους εκπαιδευτικούς: Αθανασοπούλου Ιωάννα (σχέδιο) και Καψάσκη Βασίλη (μουσική, ερμηνεία, κιθάρα, μαντολίνο, τρομπέτα)

Το δέντρο μας

Δείτε και το εναλλακτικό δέντρο με ανακυκλωμένο χαρτί που είχαν φτιάξει οι μαθητές της Ε-Στ τάξης!

MΑΝ: Η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον

Steve Cutts Music: In the Hall of the Mountain King by Edvard Grieg. “Hall of the Mountain King” Kevin MacLeod (incompetech.com)

Τίποτα στον κόσμο δεν έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από τον άνθρωπο. Κατάφερε να εξερευνήσει κάθε ίντσα της επιφάνειας της Γης, ταξίδεψε ακόμα και έξω από την ατμόσφαιρά της, πήγε στο διάστημα. Και όμως η σχέση του ανθρώπου με τη Γη δεν είναι ακριβώς υγιής. Τείνει να αλλάζει τα πράγματα, και όχι συνήθως προς το καλύτερο.

Αυτή η σχέση με τον φυσικό κόσμο απεικονίζεται σε ένα κινούμενο σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο καλλιτέχνη Steve Cutts και ονομάζεται “MAN”.

Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε ενα παραμύθι αφιερωμένο στη διαφορετικότητα “Μια φορά κι έναν καιρό… σ’ ένα δάσος μαγικό”

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS».

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?