Η ανάπτυξη των φυτών

από Love Teaching by Archodoula
12 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τις Διευθύνσεις Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Βοιωτίας, συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Έργου «Μαζί για το ΔάSOS» στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ, Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου εθνικός χειριστής στην Ελλάδα είναι η ΕΕΠΦ. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου(https://pacf.gr)

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μαζί για το ΔάSOS» #mazigiatodaSOS, οι μαθητές της Α και Β τάξης έμαθαν για τα στάδια της ανάπτυξης ενός φυτού και υλοποίησαν βιωματικές δραστηριότητες.

Αρχικά, επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις οι μαθητές παρακολούθησαν τα επόμενα εκπαιδευτικά βίντεο.

Από τον σπόρο στο φυτό

Pinelopi Kerasoviti

Η ανάπτυξη της ρίζας και η φύτρωση

votaniki

Animation με τα στάδια ανάπτυξης του φυτού


It’s AumSum Time

Αφορμή, για τη συγκεκριμένη δράση υπήρξε το πείραμα του φωτοτροπισμού και η άνοιξη, η εποχή της ανθοφορίας και των λουλουδιών. Η γρήγορη ανάπτυξη της φακής στο παρακάτω πείραμα ενθουσίασε τα παιδιά και ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα στάδια της ανάπτυξης της.

Ο κύκλος ζωής των φυτών 🌱

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα ακόλουθα θέματα: 🌱 Τι ειναι το θερμοκήπιο; (0:16) 🌻 Πώς μεγαλώνει ένα φυτό; (1:24) 🌼 Ποια είναι τα μέρη ενός φυτού; (2:14) 🌷 Ποια είναι τα λουλούδια της Άνοιξης; (4:00) 🧪 Πείραμα για παιδιά σχετικά με τις συνθήκες ανάπτυξης των φυτών (4:40)

https://www.youtube.com/watch?v=9hazEPajtwI
EggΠαίδευση ~ Παιδικά Βίντεο

ΒΡΕΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ!

Άσκηση εντοπισμού των μερών του φυτού στην εικόνα. Σκοπός της άσκησης είναι η σύνδεση των ονομασιών που αφορούν στα μέρη ενός φυτού (ρίζες, βλαστός, φύλλα) με τα αντίστοιχα σημεία στην εικόνα.

Έπειτα, είδαμε σχετικά παραμύθια για το ταξίδι των σπόρων.

Το κουκουτσάκι – παραμύθι για το ταξίδι ενός σπόρου

BOOKinders GR

Το μικρό σποράκι του Eric Karl

Κωνσταντίνα Μπάρλα

Για να εμπεδώσουμε βιωματικά τη νέα γνώση πραγματοποιήσαμε δύο δράσεις. Η πρώτη αφορά τη φύτευση σπόρων λουλουδιού και η δεύτερη κατασκευή με θέμα την απεικόνιση της ανάπτυξης του φυτού και των μερών από τα οποία αποτελείται.

Φύτευση σπόρων

Κατασκευή: Η ανάπτυξη του λουλουδιού

Δείτε ένα μικρό βίντεο με την κατασκευή

Οπτική αναπαράσταση με θέμα την ανάπτυξη των φυτών

Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να αναγνωρίσουν οι μαθητές την επίδραση διαφόρων παραγόντων στην ανάπτυξη των φυτών. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να πειραματιστούν με τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη ενός φυτού, να κάνουν υποθέσεις και δοκιμές και να ελέγξουν τα αποτελέσματα των εκάστοτε μεταβολών που επηρεάζουν τόσο την ανάπτυξη του φυτού όσο και την αναστολή της.

Διαδραστικά παιχνίδια

by Goum30
by Roulazax

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?