Θεατρική παράσταση “Μάρκος Μπότσαρης- Ο αετός του Σουλίου”

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Η Χριστιανική Εστία Πατρών με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον αετό του Σουλίου “ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ”.

Μία παράσταση που αποδίδει με πληρότητα και περιγραφικότητα όσα διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστή τον Σουλιώτη οπλαρχηγό Μάρκο Μπότσαρη από τον Δεκέμβριο του 1821 στην Ήπειρο έως τον Αύγουστο του 1823 στη μάχη του Κεφαλόβρυσου. Όλα όσα ειπώθηκαν στο παρακάτω κεφάλαιο της ιστορίας της Στ δημοτικού αποδόθηκαν με παραστατικό τρόπο. Μία παράσταση που αξίζει να την δείτε!

Μερικά στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση

25 Μαρτίου 1821 | Περήφανοι Όλοι

Χορωδία “Λύχνος” Στίχοι – Μουσική: Πασχάλης Αρβανιτίδης, παλιό αγγλικό τραγούδι Ενορχήστρωση-Διασκευή-Ερμηνεία: Χορωδία Λύχνος, ΟΧΑ Απολύτρωσις

Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με τον άγγλο αξιωματούχο Hamilton Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: “Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσιτεύση”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι: “Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τον Τούρκο. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας (εννοώντας τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο) εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”. Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?