Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

από Love Teaching by Archodoula
2 λεπτά ανάγνωσης

Μετά την επίσκεψη μας στο Παναθηναϊκό στάδιο συνεχίσαμε γεμάτοι όρεξη και κατευθυνθήκαμε στα βόρεια των Αθηνών με σκοπό να επισκεφθούμε το Ολυμπιακό μουσείο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την επίσκεψή μας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Το μουσείο είναι η σύγχρονη κιβωτός του Ολυμπισμού στην Ελλάδα. Φιλοξενεί το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα.

Η ιστορία της δημιουργίας του Μουσείου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας ως πανανθρώπινη αξία. Ο καθοριστικός ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του Ολυμπισμού και η ανάδειξη της Αθήνας ως Ολυμπιακής Πρωτεύουσας. Η απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και η παρουσίαση των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που απέσπασαν μετάλλια. Αυτά είναι τα βασικά προτάγματα της ίδρυσης του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, μαζί με την προσφορά μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τους επισκέπτες, μια ιδέα που γεννήθηκε την περίοδο του 2004.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Lamda Development S.A. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Για την τεκμηρίωση των Εκθεμάτων, η μουσειολογική ομάδα συνεργάστηκε με περισσότερους από 40 Εθνικούς και Διεθνείς Πολιτιστικούς φορείς. Ανάμεσά τους κορυφαία διεθνή μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met), το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (State Hermitage Museum), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και η Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή του Μονάχου (Staatliche Antikensammlungen München), και ελληνικά μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και αρχεία όπως το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο κ.ά.

Παράλληλα, ανεκτίμητη ήταν η συμβολή των δωρητών, ξεκινώντας από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που πρόσφεραν μετάλλια και προσωπικό εξοπλισμό (Πύρρος Δήμας, Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Λεωνίδας Κόκκας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Δημήτρης Μούγιος, Δημοσθένης Ταμπάκος κ.ά.).

Κατασκευαστικά, όλη η αρχιτεκτονική προσέγγιση και η κτηριακή φιλοσοφία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνας, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αντάξια στην ανάδειξη της κουλτούρας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται πλήρως με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές. Συνδέεται δε με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.) με πεζογέφυρα δίνοντας έτσι στο επισκέπτη άλλη μία ευκαιρία να ζήσει μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, ταξιδεύοντας στην 28η Ολυμπιάδα, της Αθήνας 2004.

Φύγαμε από το καταπληκτικό και σύγχρονο Ολυμπιακό μουσείο κατενθουσιασμένοι και περήφανοι για την ιστορία και τον πολιτισμό μας!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More