Παραμύθι χωρίς όρια!

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης
Έχετε παιδί με προβλήματα όρασης
Διεγείρετε την φαντασία του και αποδείξτε του ότι δεν υπάρχουν όρια με τα οπτικοποιημένα και ακουστικά παραμύθια!

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στα ηχητικά παραμύθια!

 

Τα παραμύθια αποτελούν πνευματική και ψυχική τροφή για τα παιδιά, γεννούν συναισθήματα, κεντρίζουν το μυαλό τους, προκαλούν τη νόησή τους, διεγείρουν τη φαντασία τους, τη δημιουργία θετικών παραστάσεων και γενικότερα συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους. Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί την παιδική ηλικία χωρίς παραμύθια.
Το «Παραμύθι χωρίς Όρια», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και τον φορέα Διαβάζω για τους Άλλους, υπερβαίνει τους αποκλεισμούς και τα εμπόδια, προσφέροντας στα παιδιά με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να απολαύσουν αγαπημένα παραμύθια σε μία πολύ κοινή δραστηριότητα που ως τώρα στερούνταν λόγω έλλειψης κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού.
Η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης ακουστικών παραμυθιών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης. Η «ανάγνωση» παραμυθιών είναι μία από τις σημαντικότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Η δράση «Παραμύθι χωρίς Όρια» χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και τα παραμύθια διατίθενται δωρεάν στο Διαδίκτυο.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?