Διεξαγωγή μαθητικών εκλογών στην τάξη μας

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε στην τάξη μας πριν τις διακοπές του Πάσχα μαθητικές εκλογές.

Photo by cottonbro on Pexels.com

Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές να συζητούν, να συνεργάζονται, να παίρνουν πρωτοβουλίες για να μαθαίνουν. Το σχολείο επίσης πρέπει να δίνει στα παιδιά τα εφόδια για να ζήσουν μέσα στην κοινωνία, καθώς το σχολείο επηρεάζεται από την κοινωνία αλλά και την επηρεάζει επιδρώντας στις αντιλήψεις που διαμόρφωνουν οι μαθητές γι’ αυτήν.

Σύσσωμη με μεγάλο ενθουσιασμό η τάξη συμμετείχε σε όλη την εκλογική διαδικασία η οποία ήταν παρόμοια με την διαδικασία των βουλευτικών εκλογών.

Αρχικά, φτιάξαμε τις ταυτότητές μας όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι για την προεδρία της τάξης εκφώνησαν τον προεκλογικό τους λόγο! Ας δούμε μερικούς από τους υποψήφιους:

Οι μαθητές εξασκούνται στη δημοκρατική ζωή συμμετέχοντας σε αποφάσεις που τους αφορούν, παίρνοντας πρωτοβουλίες, κάνοντας διάλογο, προτείνοντας λύσεις. Οι μαθητές γίνονται περισσότερο υπεύθυνοι, μαθαίνουν ποια δικαιώματα και ποιες υποχρεώσεις έχουν.

Ας διαβάσουμε μερικούς από τους υπέροχους, ώριμους, ευφάνταστους αλλά και χιουμοριστικούς λόγους τους!

Η εφορευτική μας επιτροπή είναι πανέτοιμη με τη λίστα των μαθητών, τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους! Η ψηφοφορία ξεκινά!!!

Ήρθε η ώρα της καταμέτρησης των ψήφων! Η αγωνία κορυφώνεται!

Η διαδικασία κύλησε ομαλά!Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα παρακάτω:

  • Πρόεδρος της τάξης μας αναδείχθηκε η Δήμητρα
  • Αντιπρόεδρος: ο Κωστής
  • Ταμίας: ο Εκτορας
  • Γραμματέας: ο Γιάννης Στ.
  • Μέλος: ο Μάριος

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στα παιδιά που εκλέγησαν! Να προσπαθείτε να συμμετέχετε στα κοινά και να χρησιμοποιείτε την κριτική σας σκέψη πριν ψηφίσετε!

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?