Ειρήνη – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

H ταινία κινουμένων σχεδίων «Ειρήνη» διάρκειας 7 λεπτών, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά 5-8 ετών για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε μέσα στην τάξη θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα και οι πολιτισμικές διαφορές. 

Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος.

Quiz για την ταινία

by Maritina1

Στη συνέχεια, μπορείτε να κατεβάσετε υλικό και διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης της ταινίας στην τάξη.

Σημειώσεις για τους εκπαιδευτικούς

«Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, αλλά είναι πολύ μικρός για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη απληστία.»
Mahatma Gandhi

You may also like

1 σχόλιο

Όταν κάνουνε πόλεμο του Γιώργου  Μαρίνου – Love Teaching 24 Οκτωβρίου 2022 - 09:17

[…] πως δε συμβαίνει» Ειρήνη στις καρδιές μας Ειρήνη – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα Σαν παραμύθι της Γαλάτειας Σουρέλη Ασπρογάλανο […]

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?