Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης 2016 για την Εκπαίδευση της ActionAid

από Love Teaching by Archodoula
3 λεπτά ανάγνωσης
Την περσινή σχολική χρονιά συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση που διοργανώνει η ActionAid με κεντρικό σύνθημα: 
«Παιδιά με αναπηρία Ορατά στα Σχολεία»

Η ActionAid οργάνωσε εκστρατεία θεσμικής πίεσης, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα και βασικό αίτημα την άμεση ένταξη τους σε σχολεία που λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητα όλων των μαθητών. 

Σύμφωνα με έρευνα της Actionaid, μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα, πηγαίνει σχολείο! Μόνο το 15%! Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατοι από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας. 
Διαβάστε στη συνέχεια,  το πλήρες κείμενο της έρευνας που διενέργησε η ερευνήτρια Πελαγία Παπανικολάου, Υποψήφια Δρ. Εγκληματολογίας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πίσω από το νούμερο των 170.000 παιδιών, δεν βρίσκονται μόνο παιδιά με αναπηρίες που δεν θα τους δοθεί ένα ίσο ξεκίνημα στην ζωή. Βρίσκονται παιδιά με δυνατότητες που θα γίνουν αόρατοι πολίτες, αποκλεισμένοι από τους θεσμούς και τις δομές μιας κοινωνίας που αποδέχεται παθητικά τις διακρίσεις και τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης επεξεργάστηκαν το υλικό του Φορέα, προβληματίστηκαν για τα Παιδιά με αναπηρία, συζήτησαν τρόπους για την συνεκπαίδευση, αποτύπωσαν τις ιδέες τους κι έστειλαν την αφίσα τους  για να προστεθεί στην ιστοσελίδα της δράσης προτείνοντας τρόπους ώστε κάθε σχολείο να αποτελεί «Σχολείο Ανοιχτό για όλους»

Η αφίσα των μαθητών αναρτήθηκε 
και στην ιστοσελίδα της ActionAid

Αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα παιδιά στον κόσμο 
να απολαμβάνουν το δικαίωμα 
στη δημόσια, δωρεάν, ποιοτική εκπαίδευση. 
Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι αόρατοι. 

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?