Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους

από Love Teaching by Archodoula
5 λεπτά ανάγνωσης

Η πολιορκία στενεύει και η αγωνία των πολιορκημένων μεγαλώνει. Ο Μωάμεθ κάνει νέες προτάσεις για παράδοση, αλλά η απάντηση των Βυζαντινών είναι αρνητική. Οι Τούρκοι κάνουν τη μεγάλη επίθεση και η Πόλη πέφτει στα χέρια τους.

Παρουσίαση μαθήματος

Παρουσίαση με αφήγηση

Εκπαιδευτικό βίντεο από τo http://anoixtosxoleio.weebly.com
Ιστορία E’ τάξης: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους
Επιμέλεια βίντεο: Σουδίας Ιωάννης

Παραδοσιακοί και θαυμαστοί θρύλοι για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ

Copyright belongs to National Geographic. Posted on YouTube for educational purposes only. Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι. English & Greek subtitles.

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Οι συνέπειες

Εννοιολογικός χάρτης αποτύπωσης των συνεπειών της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπλουτίσουν οι μαθητές τις γνώσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα της Άλωσης σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και πνευματικό επίπεδο. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν τις συνέπειες που είχε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα στις βαλκανικές και τις ευρωπαϊκές χώρες. Μέσω του εννοιολογικού χάρτη, μάλιστα, προβάλλονται όχι μόνο οι αρνητικές επιπτώσεις αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που επέφερε η κατάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Ερωτήσεις εμπέδωσης

Τα τελευταία quiz για φέτος…

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?