Η συμμετοχή μας στην τελική Εκδήλωση Δικτύου Αγωγής Υγείας σχολείων Πρωτοβάθμιας με το ΜΕΤ «Συνδέσου και μείνε υγιής»

από Love Teaching by Archodoula
4 λεπτά ανάγνωσης

Αύριο θα συμμετέχουμε με την τάξη μας και τα υπόλοιπα τμήματα της Στ τάξης του σχολείου μας στην τελική εκδήλωση Δικτύου Αγωγής Υγείας σχολείων Πρωτοβάθμιας με το ΜΕΤ «Συνδέσου και μείνε υγιής». Συνδιοργανώνεται με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας.

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής» 400 μαθητές Δημοτικού και 22 εκπαιδευτικοί από 8 Σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχ. Πατρών (Στρούμπειο), 45ο, 47ο, 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 9ο Δημοτικό Σχ. Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας σχολείων Πρωτοβάθμιας με το ΜΕΤ «Συνδέσου και μείνε υγιής» στο οποίο συμμετείχαμε τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές ήρθαν σε μεγαλύτερη επαφή με τους κινδύνους του Διαδικτύου, αντιλήφθηκαν τις επιπτώσεις του στην ψυχική τους υγεία και στην καθημερινή ζωή, συνειδητοποίησαν τους τρόπους πρόληψης και γνώρισαν μεθόδους που καθιστούν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιο ασφαλή.

Διαδραστικό ψηφιακό quiz

Για την τελική εκδήλωση δημιουργήσαμε ένα διαδραστικό ψηφιακό quiz με τη χρήση του διαδικτυακού εργαλείου quizizz με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πατήστε στην εικόνα για να παίξετε!

Απώτερος σκοπός του Δικτύου «Συνδέσου & Μείνε Υγιής», ήταν η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για το Διαδίκτυο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δόθηκε ιδιαίτερη
έμφαση σε αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην υγεία όπως ο εθισμός, ο εκφοβισμός, η αποξένωση, ο μη σεβασμός της προσωπικότητας, της ιδιωτικότητας, του απόρρητου και των προσωπικών δεδομένων των ατόμων. Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν και οι θετικές επιπτώσεις της ορθής χρήσης του Διαδικτύου.

Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο του δικτύου Αγωγής Υγείας «Συνδέσου & Μείνε Υγιής»

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης πρόγραμμα βραχείας παρέμβασης τεσσάρων διδακτικών ωρών με θέμα την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο», από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις», Θεοδωροπούλου Νίκη, Κοινωνική Λειτουργός, Μπεκίρη Σπυριδούλα, Κοινωνιολόγος, Φαλτσέτα Μαριλίνα, Ψυχολόγος M.Sc.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου με την τάξη μας πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και υλοποιήσαμε την εκπαιδευτική δράση «Παίζοντας με γοργόνες και καρχαρίες».

Επίσης, ενεργοποιήθηκαν και οι γονείς σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια ολιστική προσέγγιση (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς). Με αυτόν τον τρόπο, το εν λόγω πρόγραμμα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι αποτελεσματικό καθώς ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί όλους τους σημαντικούς ενήλικες που επηρεάζουν το παιδί στην πορεία του μεγαλώματος. Συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 δια ζώσης επιμορφωτική συνάντηση για γονείς με θέμα: “Το Διαδίκτυο & οι οθόνες στην καθημερινότητα της οικογένειας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας”.

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?