Πουπουλένια σύννεφα

από Love Teaching by Archodoula
7 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα κάναμε το επαναληπτικό μάθημα της 4ης ενότητας “Το σύννεφο έφερε βροχή”. Αρχικά, διαβάσαμε το ποίημα “Πουπουλένια σύννεφα” και στη συνέχεια το ακούσαμε μελοποιημένο.

Πουπουλένια σύννεφα – Μαρία Φαραντούρη

Maria T. από το α΄ τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας Α΄ Δημοτικού. Τραγούδι: Πουπουλένια σύννεφα – Μαρία Φαραντούρη Στίχοι:Θωμάς Μοσχόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου Νίκος Κυπουργός- Τα μυστικά του κήπου http://www.nikoskypourgos.com/gr/musi…

Στόχος του μαθήματος είναι και η εκμάθηση της αλφαβήτας με διδασκαλία κι εξάσκηση στην αλφαβητική σειρά των λέξεων. Ακούσαμε το επόμενο τραγουδάκι για μία πρώτη γνωριμία με την αλφαβήτα!

Hahana Kids Τα Hahana Kids και ο Τάσος Ιωαννίδης, σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου παρουσιάζουν “Αλφαβήτα”, από το άλμπουμ “Λάχανα και Χάχανα – Εδώ Νηπιαγωγείο”.

Ακολούθησαν αρκετές δραστηριότητες για την εξοικείωση των μαθητών με την αλφαβήτα της ελληνικής γλώσσας.

  • Οι μαθητές έφτιαξαν το αλφαβητάρι της τάξης με τη σχετική εικονογράφηση!
  • Σε χαρτόνι με γραμμένο το αλφάβητο , οι μαθητές τοποθέτησαν το όνομά τους σύμφωνα με το αρχικό τους γράμμα δημιουργώντας έτσι έναν αλφαβητικό κατάλογο.
  • Έπαιξαν το εκπαιδευτικό παιχνίδι “Κυνηγητό στο αλφάβητο”κατά το οποίο τα παιδιά επιλέγουν ένα θέμα (π.χ. φαγητά ή ρούχα, Απόκριες, πράγματα του σπιτιού) και χωρίζονται σε μικρές ομάδες. Κάθε ομάδα γράφει σε ένα χαρτί το αλφάβητο κάθετα. Προσπαθεί να βρει λέξεις που σχετίζονται με το θέμα και να τις βάλει στη σωστή θέση. Κερδίζει η ομάδα που συμπληρώνει δίπλα στα περισσότερα γράμματα.
  • Εκπαιδευτικό παιχνίδι “Τα σπασμένα αβγά”

Κάναμε και μερικές διαδραστικές ασκήσεις

από Apantaleon
από Iwannakoufou
από Gkaparelis
από Skaraisk

You may also like

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?